TUZLARIJE - BILTEN TK

24.01.2009.
BKC Tuzla
Održana sjednica Šireg programskog savjeta


U prostorijama Bosanskog kulturnog centra Tuzla jučer je održana prva konstituirajuća sjednica Šireg programskog savjeta na kojoj su učestvovali predstavnici BKC i kulturnih institucija i udruženja, njih ukupno 22, koja su krajem prošle godine potpisala Protokol o saradnji sa BKC-om.



Nakon Protokola ovo je drugi konkretniji korak njihove saradnje. Na jučerašnjoj sjednici bilo je rječi o definisanju zajedničke saradnje u cilju što bolje organizovanosti kao i preciziranju termina izvođenja manifestacija udruženja i isntitucija koje djeluju u općini Tuzla.

Imajući u vidu da je od 22 udruženja njih 15 već dostavilo ukupno 99 planiranih manifestacija te znajući da BKC ima i svoje manifestacije, jasno je da je važno napraviti plan da ne bi dolazilo do preklapanja sa terminima.

Rečeno je da bi se u idućoj godini moglo imati oko 150 raznih planiranih manifestacija i uz one koje se organizuju dodatno za ljubitelje kulturnih događanja, Bosanski kluturni cenar će biti mjesto gdje će imati šta pogledati.

S.M.