TUZLARIJE - BILTEN TK

22.06.2021.
Odluke donesene na današnjoj sjednici Vlade TK
Imenovanja i razrješenja


Tuzlarije

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je rješenja o imenovanju drugostepenih komisija za zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2021/22. godini.

Vlada je također imenovala komisije za zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2021/22. godini.

Vlada TK donijela je rješenja o privremenom imenovanju upravnih odbora Kantonalne agencije za privatizaciju TK i JU Odgojni centar TK.

Vlada je donijela Odluku kojom utvrđuje prijedlog kandidata za privremeno imenovanje u Nadzorni odbor Javnog preduzeća za vodoprivrednu djelatnost "Spreča" d.d. Tuzla u ime državnog kapitala, na period do kraja mandata Privremenom Nadzornom odboru koji je imenovan na Skupštini dioničara JP "Spreča", održanoj 17.06.2021. godine.

Vlada je donijela rješenja o razrješenju Školskog odbora JU OŠ „Doborovci“ Doborovci, Gračanica i imenovanju Školskog odbora JU OŠ „Đurđevik“ Đurđevik, Živinice.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK