TUZLARIJE - BILTEN TK

23.01.2009.
Veliki interes privrednika za sredstva sa ESCROW računa Vlade TK

Prema riječima ministra finasija Seada Bećirovića vlada veliki interes privrednika za sredstva od privatizacije koja su već operativna, te jučer na sjednici Vlade TK definisali i dodatni kriteriji za utvrđivanje prioriteta prilikom odobravanja sredstava. Precizirano je da se ovim sredstvima ne mogu finansirati korisnici koji nisu vratili novčana sredstva odobena po osnovu pozajmica iz Budžeta Tuzlanskog kantona, te da će se prilikom odobravanja sredstava obavezno poštovati teritorijalna zastupljenost korisnika po općinama Tuzlansog kantona.

Prilikom odobravanja sredstava od privatizacije obavezno je poštivati i princip jednakog pristupa korisnika sredstvima od privatizacije, pri tome dajući prednost korisnicima sredstava od privatizacije koji u posljednje dvije godine nisu bili korisnici sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona u vidu grantova, subvencija, kredita i slično.
U skladu sa ovom Odlukom prihvaćen je tekst Aneksa Ugovora koji će sa Tuzlanskom bankom putem koje se plasiraju sredstva od privatizacije, u skladu sa ovlaštenjem Vlade, potpisati Ministar finansija Tuzlanskog kantona.

S.M.