TUZLARIJE - BILTEN TK

01.07.2021.
Kadrovska pitanja:
Vlada dala saglasnost za razrješenje direktora i izvršnih direktora Aerodroma Tuzla

Tuzlarije


U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o. za razrješenje dužnosti direktora, izvršnog direktora za razvoj i marketing, izvršnog direktora za finansije i komercijalne poslove Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o., kao i za imenovanje vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“, do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do šest mjeseci.

Također, Vlada je privremeno imenovala Upravni odbor JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, na period najduže do 90 dana, te razriješila i privremeno imenovala člana privremenog Školskog odbora JU OŠ „Lukavac Grad“ Lukavac.

Također, Vlada je prihvatila i tekst odgovora Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na Preporuku Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine povodom prigovora na konačno imenovanje direktora Poljoprivrednog zavoda Tuzla.

U odgovoru se navodi da je Ministarstvo ispoštovalo sve procedure u skladu sa propisima i ni u kom pogledu nije bilo diskriminacije kandidata niti dovođenja u neravnopravan položaj u konkursnoj proceduri za imenovanje direktora Zavoda. Ispoštovani su svi principi i procedure propisane Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije Bosne i Hercegovine, Zakonom o državnoj službi u Tuzlanskom kantonu i Odlukom o utvrđivanju uslova i kriterija za imenovanje u regulirane organe, počevši od utvrđivanja i objavljivanja teksta Javnog konkursa, preko rada Komisije, pa do konačnog imenovanja od strane Vlade Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK