TUZLARIJE - BILTEN TK

04.06.2020.
Delegacija FC Salines Tuzla city u posjeti Skupštini TK

Prvak Bosne i Hecegovine u malom nogometu FC Salines Tuzla city prezentovao svoj rad i uspjeh predsjedniku Skupštine Tuzlanskog kantona.

Tuzlarije


Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, primio je u posjetu predstavnike uprave Futsal kluba „Salines Tuzla city“: predsjednika Kluba Radana Divkovića, sekretara Kluba Željka Tomića i PR menadžera Emira Mašića.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona je čestitao predstavnicima Kluba na velikom uspjehu koji je FC Salines Tuzla city postigao i ponio titulu Prvaka Bosne i Hercegovine u malom nogometu, što za Tuzlu predstavlja prvi takav uspjeh u ekipnom sportu u zadnjih 15 godina.

Članovi Uprave su upoznali predsjednika sa planovima za nastavak rada i organizaciju kvalifikacija za Ligu prvaka, te sa svim izazovima s kojima se susreću sportski radnici u iznalaženju načina na funkcionisanje sporta, naročito vrhunskog.
Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, koji je i sam veliki dio svog života posvetio sportu, najprije kao igrač, zatim kao trener i na kraju kao direktor KK „Sloboda“, uz dobronamjerne savjete iz svog dugogodišnjeg iskustva, dao je punu podršku u nastojanjima da se sportu u našem društvu da zaslužno mjesto.

Skupština Tuzlanskog katona podržava i uvijek će podržavati svako nastojanje za stvaranje boljih uslova za razvoj sporta na području Tulanskog kantona.


Služba Skupštine Tuzlanskog kantona