TUZLARIJE - BILTEN TK

11.11.2020.
Zvjezdan Karadžin osudio napad na Žarka Vujovića


Sinošnji napad na predsjedavajućeg Skupštine TK osudio je Zvjezdan Karadžin, predsjednik Kantonalnog odbora Naše stranke u Tuzlanskom kantonu. Vujoviću je, podsjećamo, na automobilu ispisan znak „4 S" i pogrdni naziv „četnik".
Tuzlarije


„U ime Naše stranke i u svoje lično ime najoštrije osuđujem napad na ličnost i imovinu gospodina Žarka Vujovića. Pozivam pravosuđe i policiju da što hitnije reaguju i počinioce tog gnusnog djela što prije privedu pravdi. Od brzine i ishoda njihove reakcije zavisi ugled Tuzle i Tuzlaka. Svaka sredina ima vandale i šoviniste, međutim nijedna sredina ne može se smatrati vandalskom i šovinističkom ako takva djela osudi promptno. Tuzla je dosad u tom uspijevala, čak i u najtežim, ratnim okolnostima.

Gospodinu Vujoviću, kao i ostalim sugrađanima koji su možda prepadnuti ovim napadom na njega, želim poručiti da ih ovo ni po koju cijenu ne smije obeshrabriti. Naprotiv, ovo je razlog više za još intenzivniju borbu za vrijednosti kojima se Tuzla s pravom ponosi. Prije svega tu mislim na antifašizam."