TUZLARIJE - BILTEN TK

03.02.2009.
Ostale Odluke Vlade TK donesene na 73. redovnoj sjednici

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku o izmjenama Odluke o odobravanju sredstava iz Tekuće rezerve namijenjenih za pomoć Aidinim radnicima u pogonu Duboki Potok. U ranije donesenoj Odluci bilo je navedeno da se sredstva dodjeljuju DD Aida pogon Duboki Potok. Današnjom Odlukom ovaj dio teksta je izmijenjen s obzirom na to da su sredstva odobrena Sindikalnoj podružnici Aide, pogon Duboki Potok.
Danas je sa dnevnog reda povučena Odluka o odobravanju sredstava sa budžetske pozicije „Tekuća rezerva“ Sindikalnoj podružnici „Aida“ pogon Lukavac zbog toga što u vrijeme pripreme Odluke na ovoj poziciji nije bilo raspoloživih sredstava.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je donijela Odluku kojom je izmijenjena visina dnevnica za službena putovanja za budžetske korisnike Tuzlanskog kantona. Umjesto ranijih 60, 00 KM dnevnice će u 2009. godini iznositi 48, 00 KM. Vlada je time svoju Odluku uskladila sa Uredbom Vlade Federacije BiH kojom je utvrđeno da se visina dnevnica za službena putovanja u zemlji za 2009. godinu umanjuju za 20%.

U skladu sa Odlukom da se poveća broj članova Ekonomsko-socijalnog vijeća za Tuzlanski kanton Vlada je danas donijela Odluku o dopuni Odluke o imenovanju članova Ekonomsko-socijalnog vijeća. Odlukom je, kao četvrti predstavnik Vlade u ovom Vijeću, imenovana Jasminka Mijatović, ministrica pravosuđa i uprave u Vladi Kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta imenovala tim za vođenje pregovora sa općinom Tuzla u vezi sa Projektom izgradnje gradskog stadiona „Tušanj“ i mogućem učešću Tuzlanskog kantona u ovom projektu. U Tim su imenovani predstavnici resornog Ministarstva Fikret Vrtagić i Đulaga Hadžić.

Vlada Tuzlanskog kantona danas se Zaključkom izjasnila da nije saglasna da Služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove općine Tuzla, na ime Radomira Jovičića iz Tuzle, utvrđuje trajno pravo korištenja na zemljišnoj parceli (k.č. br. 2050/26) u naselju Badre, a za koju je kao nosilac prava korištenja upisan Tuzlanski kanton. Riječ je o parceli koja se nalazi na lokaciji na kojoj su smještene kuće dodijeljene ratnim vojnim invalidima i stav Vlade je da je neophodno najprije završiti proceduru dodjele ovih objekata u trajno vlasništvo.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saglasnost za raspisivanje javnog oglasa radi popune upražnjenog mjesta stručnog savjetnika za veterinarstvo.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju da se za vršioca dužnosti direktora Agencije imenuje dosadašnji direktor Zijad Hasanhodžić.Vlada je danas donijela i Zaključak kojim se zadužuje UO Kantonalne agencije za privatizaciju da raspiše javni oglas za nominovanje kandidata za poziciju direktora KAP-a i imenuje Komisiju koja će postupak sprovesti i izabrati direktora u skladu sa Zakonom o ministarskim, vladinima i drugim imenovanja i odlukom Vlade o kriterijima za imenovanje u regulirane organe.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.