TUZLARIJE - BILTEN TK

19.07.2021.
Održana 30. redovna sjednica Vlade TK:
Ukupno 2,5 miliona KM za kapitalne investicije

Tuzlarije


Na danas održanoj sjednici Vlada je izmijenila i dopunila Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2021. godinu. Ovim izmjenama, uz prethodno planirane investicije u iznosu od 1, 5 miliona KM, planirana je raspodjela novih 1 milion KM.

Od ukupno 2, 5 miliona KM, najveći dio planiran je u oblasti obrazovanja, 900.000 KM. Uz sredstva za prioritetna ulaganja u sisteme grijanja školskih objekata i sanitarne čvorove, osigurano je 150.000 KM za izgradnju novog školskog objekta OŠ "Banovići Selo" u Banovićima.
Podsjećamo stari školski objekat ove škole je ugrožen širenjem eksploatacionog polja RMU Banovići, zbog čega je odlučeno da se za učenike ove škole na novoj lokaciji izgradi novi moderan školski objekat.

Također, 40.000 KM planirano je za završetak radova na izgradnji područne škole Devetak, JU OŠ "Puračić" Lukavac.

Javnoj ustanovi "Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla" odobreno je 49.900 KM za izgradnju toplinske podstanice i priključenje na sistem daljinskog zagrijavanja.

Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli je za nabavku opreme za trenažni proces odobreno 37.000 KM.

Za ulaganja u pravosudne institucije u oblasti pravosuđa odobreno je ukupno 446.260 KM, a za izradu idejnog rješenja i glavnog projekta za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Soda So u Tuzli, planirane su 63.000 KM.

U oblasti kulture, za građevinske radove na započetoj rekontrukciji dijela zgrade JU Muzej istočne Bosne, planirano je 150.000 KM.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK