TUZLARIJE - BILTEN TK

06.02.2009.
Premije TK Mujić posjetio jučer pogone ˝Trevisana˝ u Srebreniku
Podrška novom upošljavanju


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić jučer je sa načelnikom općine Srebrenik Osmanom Suljagićem obišao pogone preduzeća Trevisana u Srebreniku. Riječ je o firmi iz oblasti tekstilne industrije, koju su otvorili italijanski investitori i koja trenutno upošljava 185 radnika i ima angažovano još više od 200 kooperanata.



Domaćini su upoznali premijera Mujića da se trenutno priprema pogon u kojem će u narednih nekoliko mjeseci biti uposleno još 80 radnika. Prezentirana je i robotizovana mašina za štampanje boja, koja je, kako je istaknuto, jedina takva na Balkanu.

Premijer Mujić je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će biti otvorena nova radna mjesta te domaćine upoznao da je Vlada Tuzlanskog kantona, u cilju podrške dobrim investicionim programima i novom upošljavanju, putem Tuzlanske banke plasirala 5, 5, miliona KM sredstava od privatizacije, pod vrlo povoljnim kreditnim uslovima.

I tokom ovog susreta izražena je opredijeljenost da se iskoriste sve mogućnosti i učine maksimalni napori kako bi se očuvala postojeća i otvarala nova radna mjesta, što će biti najbolji odgovor na svjetsku ekonomsku krizu.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona