TUZLARIJE - BILTEN TK

05.02.2009.
Susret sa predstavnicima GIPS-a Tuzla


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas je primio predstavnike menadžmenta i sindikata Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla. Gosti su upoznali premijera Mujića sa aktuelnom situacijom u ovom preduzeću koja je izuzetno složena zbog izvršnosti presuda po tužbama bivših radnika u ukupnom iznosu od oko 800 000, 00 KM.



Prema riječima direktora GIPS-a Mlađana Lazića isplata ovog iznosa u kratkom roku (januar i februar 2009) značila bi stečaj za ovo preduzeće i ugrožavanje javne funkcije prijevoza putnika u Tuzli.

Istaknuto je da se u jedinstvenom zahtjevu uprave, menadžmenta, sindikata, vijeća uposlenika i sekcije boračkih organizacija GIPS-a Tuzla traži da se izvršenje presuda obustavi do presude Vrhovnog suda BiH u ovom slučaju.

Premijer Mujić je izrazio razumijevanje za aktuelno stanje u Gradskom i prigradskom preduzeću u Tuzli te podršku da se iskoriste sve zakonske mogućnosti kako bi se obezbijedilo nesmetano funkcionisanje Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, a time i radna mjesta više od 300 radnika ovog preduzeća.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona