TUZLARIJE - BILTEN TK

05.02.2009.
Saopštenje Tužiteljstva Tuzlanskog kantona
Tužiteljstvo radi svoj posao


Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona obratilo se danas javnosti saopštenjem u povodu, kako se navodi, velikog interesa javnosti za sudski proces protiv Jasmina Mašića zbog navođenja na prostituciju i davanja dara, kao i medijskih špekulacija o pritiscima na rad tužiteljice u ovom predmetu, Dijane Milić.
Tekst saopštenja u nastavku prenosimo u cijelosti.



Zbog velikog interesa za sudski proces protiv Jasmina Mašića, vozača Vlade TK, kojeg je kantonalna tužiteljica Dijana Milić optužila zbog počinjenja produženih kaznenih dijela navođenja na prostituciju i davanja dara i drugih oblika koristi, u kojem postoje indicije da su i pojedini profesori Pravnog fakulteta Sarajevo – Odjeljenja u Tuzli, dovođeni u vezu s tim, pa su neki saslušani kao svjedoci, izvještavamo javnost da Tužiteljstvo i dalje intenzivno radi na prikupljanju dokaza o njihovoj, eventualnoj, povezanosti sa navedenim kaznenim djelima.

S obzirom na dosadašnji tijek postupka i složenost predmeta, te prikupljanja kvalitetnih dokaza i njihove analize, na čemu se radi intenzivno i kontinutirano, tužiteljica će donijeti odluku hoće li pokretnuti istrage protiv još nekih osoba sa tuzlanskog odjeljenja Pravnog fakulteta Sarajevo.

Ured glavnog tužitelja Kantonalnog tužiteljstva TK i ubuduće će omogućiti tužiteljici sve uvjete za rad i dati svu profesionalnu podršku kako bi se postupak na ovom predmetu što brže završio.

Istakli bi ovom prilikom da medijske spekulacije o pritiscima na rad, tužiteljica Dijana Milić odlučno demantira:

- Nitko nije na mene vršio bilo kakav utjecaj i pritisak u mom radu, jer ja to ne bih dozvolila, a ukoliko bi i bilo takvih pokušaja obratila bi se nadležnim institucijama, izjavila je tužitljica.

Odjel za odnose s javnošću
Kantonalnog tužiteljstva
Tuzlanskog kantona