TUZLARIJE - BILTEN TK

29.09.2021.
Odluke Vlade TK o kadrovskim pitanjima

Zbog nedovoljnog broja pristiglih kvalifikovanih prijava, Vlada je danas donijela odluku o poništenju Javnog oglasa za izbor kandidata za pozicije predsjednika i članova Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla, te raspisivanju ponovnog Javnog oglasa za izbor kandidata za pozicije predsjednika i članova upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Tuzlarije

Vlada je danas dala prethodnu saglasnost na Odluku Senata Univerziteta u Tuzli kojom je prihvaćen prijedlog Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta za tjelesni odgoj i sport za upis četiri kandidata preko broja kandidata utvrđenog Planom upisa za akademsku 2021/22. godinu, u statusu vanrednog studenta, a koji su ispunili formalni uslov za upis na studijski program „Edukacija trenera u sportu-Sportski trener“ i koji su rangirani na Konačnoj rang-listi kandidata.
Također, Vlada je dala i saglasnost JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, za osnivanje i rad Odjeljenja za radno osposobljavanje osoba koje su završile srednje obrazovanje do osnivanja Radnog centra, a najdalje do završetka prvog polugodišta školske 2021/22. godine.
Vlada je utvrdila i osnovice za obračun plaća, kao i visine naknade za ishranu uposlenicima u oblastima obrazovanja, policije, pravosuđa i uprave, kao i visinu naknada za ishranu za septembar 2021. godine.

Vlada je danas dala saglasnosti za prijem stručnog savjetnika za ekonomsko - finansijske poslove u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, stručnog saradnika za orijentalno i nematerijalno naslijeđe u Javnoj ustanovi Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona na neodređeno vrijeme i pomoćnika direktora za pravnu pomoć maloljetnicima u Kantonalnom zavodu za pružanje pravne pomoći na neodređeno vrijeme. Također saglasnost je data i za prijem kuhara u JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla, u radni odnos na određeno vrijeme najduže do 120 dana.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas privremeno imenovala Upravni odbor Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca, te Upravni odbor JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona na period najduže do 90 dana. Također, imenovani su upravni odbori Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona, Javne ustanove Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, Javne ustanove Muzej istočne Bosne Tuzla i Javne ustanove Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona na period od četiri godine. Osim navedenog imenovano je i više školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje