TUZLARIJE - BILTEN TK

11.02.2009.
Ostale odluke Vlade TK donesene na 74. redovnoj sjednici


Vlada Tuzlanskog kantona dala je jučer saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o grupama poslova i zadataka i okvirnih koeficijenata za obračun plaća u javnim ustanovama visokog obrazovanja. Ovaj Pravilnik usvojen je 17.12.2008. godine, a jučerašnjom Odlukom njegova primjena produžena je na period 1.1.2009-28.2.2009. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o kooptiranju dva člana Komisije za koncesije. U Komisiju za koncesije Tuzlanskog kantona, u predmetu dodjele koncesije za izgradnju teniskih terena u Srebreniku, na prijedlog Općinskog vijeća Srebrenik, kooptirani su Imšir Škahić i Samed Halilović, diplomirani pravnici iz Srebrenika.

Donesena je i odluka o kooptiranju članova Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona u predmetu dodjele koncesije za toplifikaciju Gračanice. Na prijedlog Općinskog vijeća Gračanice kooptirani su članovi dr. Omer Hamzić i pravnica Jasminka Imširović iz Gračanice.

U oba slučaju radi se o pregovorima za dodjele koncesija u kojima, prema Zakonu o koncesijama Tuzlanskog kantona, Komisiju za koncesije čini pet stalnih članova i po dva člana koje kooptira Vlada Kantona na prijedlog općinskog vijeća na čijem području se nalazi predmet koncesije.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je jučer saglasnost premijeru Kantona da potpiše Aneks Ugovora o zakupu poslovnog prostora sa direktorom Trgovinskog preduzeća „Rudhem“ DD Tuzla. Riječ je o prostoru u kojem je smještena Državna agencija za istrage i zaštitu. Ugovor će biti sklopljen na određeno vrijeme, odnosno do 31.12.2009. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je Zaključkom zadužila Ministarstvo finansija da provede postupak javne nabavke-pružanja usluga jedne depozitne banke (prikupljanje javnih i drugih prihoda Tuzlanskog kantona) i dvije budžetske banke trezora obavljanje poslova platnog prometa) na tri godine, a u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Nakon provedene procedure Ministarstvo finansija će dostaviti Vladi Tuzlanskog kantona prijedlog teksta ugovora sa najpovoljnijim bankama na davanje saglasnosti.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona da potpiše ugovor o djelu sa stručnjakom iz oblasti veterinarske medicine, s obzirom na to da je upražnjena pozicija stručnog savjetnika za veterinarstvo. Ugovor će biti potpisan na tri mjeseca. U međuvremeno je Agencija za državnu službu pokrenula proceduru javnog konkursa za popunu navedenog radnog mjesta.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom se utvrđuje prijedlog za razrješenje Hamšije Gergić, člana Nadzornog odbora JP „Šume Tuzlanskog kantona“ DD Kladanj, na lični zahtjev. O konačnom razrješenju člana Nadzornog odbora odlučit će Skupština dioničkog društva u skladu sa Zakonom.

Ministar industrije, energetike i rudarstva danas je povukao zahtjev u vezi sa zauzimanjem stava Vlade Tuzlanskog kantona po pitanju Aneksa na Ugovor o zalogu nepokretne imovine u GIKIL-u, radi dodatnih konsultacija.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.