TUZLARIJE - BILTEN TK

08.11.2021.
Održana edukacija iz oblasti pisanja projektih prijedloga

U organizaciji Centra za edukaciju i obrazovanje, u Tuzli je u subotu 06.11.2021. godine, održana edukacija iz oblasti pisanja projektnih prijedloga za organizacije i pojedince koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine iz oblasti projektog menadžmenta.

Tuzlarije

Na edukaciji je prisustvovalo 10 učesnika iz Tuzle koji su tokom rada sa predavačima imali priliku da se upoznaju sa projektnim obrascem, steknu znanja o razvoju stabla projektnog problema, definisanja ciljeva, izrade logičke matrice i budžeta projekta. Edukacija je bila praktična i interaktivna, te su se polaznici mogli upoznati sa nizom alata koji im mogu pomoći u izradi njihovih projektnih aplikacija.

U Bosni i Hercegovini dostupni su brojni fondovi iz domaćih i stranih izvora, za razvoj raznih aktivnosti i programa. Međutim, evidentan je nedostatak znanja u ovoj oblasti kako za pisanje tako i za vođenje projekata. Iz tog razloga, neophodno je realizirati ovakve i slične edukacije, kako bi organizacije mogle pripremiti što kvalitetnije projekte, te na taj način realizirati planirane aktivnosti u svrhu jačanja zajednice i društva u cjelini, saopštili su iz Centra za edukaciju i obrazovanje.

Edukacija je provedena u okviru projekta kojeg sufinansiraju Grad Tuzla i Federalno ministarstvo kulture i sporta.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK