TUZLARIJE - BILTEN TK

18.02.2009.
Prijem za komandante EUFOR-a u Vladi TK

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se susreo sa potpukovnikom austrijske Armije Seidlom Klausom dosadašnjim komandantom Regionalnog koordinacionog centra EUFOR-a u Tuzli i potpukovnikom austrijske Armije Stefanom Kirshebnerom novoimenovanim komandantom ovog Centra.
Gospodin Klaus se zahvalio premijeru Mujiću na dobroj saradnji i istakao da BiH napušta sa izuzetno lijepim utiscima i bogatim i korisnim iskustvom.


Novi komandant Regionalnog koordinacionog centra EUFOR-a u Tuzli, inače komandant Garde Austrijske vojske izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u BiH.

„Ovdje sam bio kada je EUFOR 2004/2005. preuzimao dužnost od SFOR-a i kada smo uspostavljali strukturu LOT timova. Znam da su ovi timovi već izgradili izuzetno dobru saradnju sa lokalnom zajednicom i građanima i ona će biti nastavljena i u budućnosti“ istakao je potpukovnik Kirshebner.

Premijer Mujić je novom komandantu RC-a EUFOR-a u Tuzli uputio riječi dobrodošlice i zaželio uspješan rad. Potpukovniku Seidlu, koji se vraća na dužnost komandanta Garnizona u Velsu premijer Mujić se zahvalio na saradnji i zaželio sretan povratak u Austriju.

„Izuzetno cijenimo djelovanje EUFOR-a i podršku koju LOT timovi pružaju građanima BiH. Vjerujem da će vam predstavnici i lokalnih zajednica i Tuzlanskog kantona pružiti maksimalnu podršku da i u narednom periodu uspješno ispunjavate svoju misiju“ istakao je premijer Mujić.
Gosti su premijeru Mujiću uputili poziv za svečanost zakazanu za sutra, kada će biti obavljena primopredaja dužnosti komandanta Regionalnog koordinaconog centra EUFOR-a u kampu Edelweiss u Tuzli.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.