TUZLARIJE - BILTEN TK

28.12.2021.
Odluke Vlade TK o raspodjeli sredstava i druge odluke

Tuzlarije


Raspodjela sredstava - finansije

Vlada je odobrila 380.743 KM na ime subvencioniranja dijela kamatne stope privrednim društvima. Radi se o kreditnoj liniji, koju je Kantonalna vlada pokrenula još 2019. godine za privredne subjekte sa područja Tuzlanskog kantona, a u saradnji sa UniCredit Bank DD Mostar.

Na današnjoj sjednici Vlada je Akademiji nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine dodijelila 50.000 KM, na ime sufinansiranja programa naučno-istraživačkog rada.

Vlada je danas odobrila 3.000, 00 KM kompaniji „IMEL“ d.o.o. Lukavac na ime refundiranja troškova za organizovanje i realizovanje manifestacije „Tech Cruise“ 2021.godine Lukavac, koji je održana u novembru u Lukavcu.

U okviru Programa o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2021. godinu Podrška povratku prognanih osoba, Vlada je dala saglasnost na odobravanje 17.287 KM gradu Gradačac, kao učešće u rješavanju projekta održivog povratka, za popravku i sanacija puta u Mjesnoj zajednici Rajska.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom odobrava novčana sredstva u iznosu od 1.500 KM Udruženju „Biti novinar“ za refundaciju troškova organizacije manifestacije "Dodjela novinarske nagrade Nino Ćatić".

Vlada je donijela odluke o utvrđivanju osnovice za obračun plaće i visine naknade za ishranu u toku rada za decembar 2021. godine za budžetske korisnike.

Vlada TK donijela je Uredbu o izmjenama Uredbe o načinu i postupku utvrđivanja plaća, naknadama i drugim materijalnim pravima službenika i namještenika u organima uprave.

Vlada je donijela dvije odluke o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2021. godinu.


Zapošljavanje

Vlada je danas dala saglasnost JU Odgojni centar TK za prijem zaposlenika, stručnog saradnika za ekonomsko-finansijske poslove u radni odnos na određeno vrijeme do povratka zaposlenika koji je imenovan na javnu funkciju.

Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti JU Narodno pozorište Tuzla za prijem deset uposlenika u radni odnos na neodređeno vrijeme.


Ostale odluke

Vlada TK donijela je Rješenje o formiranju Komisije za analizu stanja i usaglašavanje iznosa sredstava izvršenja budžeta za 2019. i 2020. godinu za JU NUB „Derviš Sušić“ Tuzla i JU Narodno pozorište Tuzla.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni i dopuni Programa manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2021. godinu.

Vlada je danas dala saglasnosti na pravilnike o izmjenama i dopunama pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja i Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa.

Vlada je usvojila ažurirani Plan zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK