TUZLARIJE - BILTEN TK

30.12.2021.
Ostale odluke Vlade TK donesene na današnjoj sjednici

Tuzlarije


Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je tekst Sporazuma o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Tuzlanskom kantonu između Vlade TK i Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona.

Vlada je također prihvatila tekst Sporazuma o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu između Vlade TK i Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor Tuzlanskog kantona.

Vlada TK donijela je Odluku kojom prihvata tekst Sporazuma o saradnji na subvencioniranju troškova zakupnine korisnicima socijalnog stanovanja na području općine Banovići koji će biti potpisan između Vlade Tuzlanskog kantona i općine Banovići.

Vlada TK dala je saglasnost na Plan rada za 2022. godinu Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona i Finansijski plan Direkcije za period za ´22. godinu sa okvirnim finansijskim planom za 2023. i 2024. godinu.

Vlada je također dala saglasnost na Program rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta Tuzlanskog kantona za 2022. godinu JU Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.

Vlada je donijela Odluku o dodjeli koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na ležištu „Kužići“ na području grada Tuzla privrednom društvu „Tuzla-kvarc“ d.o.o. Tuzla na period od 2 godine, računajući od 10.07.2021. godine.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak kojim prihvata Informaciju Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK o realizaciji mjera na izgradnji Centra za autizam nakon usvajanja Elaborata i izrade projekta za izgradnju Centra.

Vlada je donijela dvije odluke o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu TK za 2021. godinu.

Vlada je imenovala članove Koordinacionog odbora za praćenje Gender akcionog plana Tuzlanskog kantona za period 2021. do 2024. godine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK