TUZLARIJE - BILTEN TK

11.01.2022.
Kadrovska pitanja :
Prijedlog za izbor i imenovanje Mirne Trifković na poziciju direktorice NUB Derviš Sušić“ Tuzla

Vlada je donijela Odluku kojom daje saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Zavod za zaštitu i korištenje kulturno - historijskog i prirodnog nasljeđa Tuzlanskog kantona o imenovanju Muniba Efendića na poziciju direktora Javne ustanove Zavod za zaštitu i korištenje kulturno - historijskog i prirodnog nasljeđa Tuzlanskog kantona, na period od četiri godine.

Tuzlarije


Vlada je također donijela Odluku kojom se određuju punomoćnici državnog kapitala koji, u ime osnivača, vrše funkciju Skupštine Javnog preduzeća Radio – televizija Tuzlanskog kantona d.o.o..

Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Radio-televizija Tuzlanskog kantona do okončanja procedure po oglasu, a najduže tri mjeseca.

Vlada je dala prethodnu saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Narodna i univerzitetska biblioteka, , Derviš Sušić“ Tuzla o utvrđivanju prijedloga za izbor i imenovanje Mirne Trifković na poziciju direktora JU Narodna i univerzitetska biblioteka "Derviš Sušić“ Tuzla, na period od četiri godine, počev od 22.01.2022. godine.

Vlada TK također je donijela niz rješenja o privremenom imenovanju školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK