TUZLARIJE - BILTEN TK

12.01.2022.
Ostale odluke Vlade TK donesena na redovnoj 58. sjednici

Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o privremenom regulisanju ovjere zdravstvenih legitimacija i uplati premije za ratne vojne invalide i članove njihovih porodica. Odlukom je Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obavezan da ratnim vojnim invalidima i članovima njihovih porodica ovjerava zdravstvenu legitimaciju dok se ne steknu uslovi da poslodavac izmiri obaveze po osnovu doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje, a najduže do 31.12.2022. godine.

Tuzlarije


Vlada TK donijela je Odluku kojom daje prethodnu saglasnost na prijedlog Odluke Senata Univerziteta u Tuzli o izmjenama Statuta Univerziteta u Tuzli.

Vlada je donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti Školskom odboru Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju za davanje na korištenje bez naknade, prostorije sale, Udruženju gluhih i nagluhih za sport „Omladinac“ – Grad Tuzla i Klubu specijalnih sportova Tuzla za potrebe obavljanja trenažnog procesa kao i za Policijsku stanicu Zapad.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Pravilnik o radu JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Vlada TK dala je prethodnu saglasnost na Prijedlog Pravilnika o izmjeni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona.

Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju procijenjene vrijednosti službenih vozila.

Vlada je donijela Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa za izbor kandidata za pozicije predsjednika i članova upravnog odbora Javne ustanove Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica.

Vlada je dala saglasnost za popunu upražnjenih radnih mjesta putem internog premještaja u Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK