TUZLARIJE - BILTEN TK

22.02.2009.
Tuzlanski kanton
Najava posjete delegacije iz Švedske

U periodu od 22. do 26.2.2009. godine u posjeti Tuzlanskom kantonu boraviti će delegacija švedske pokrajine Örebro, koju će predvoditi direktor Zavoda za medicinu rada Örebro dr. Bennet Sandberg.
Cilj posjete je unapređenje saradnje i podrška jačanju institucija za medicinu rada i zdravlje na radu u Tuzlanskom kantonu.

Inače, saradnja između Tuzlanskog kantona i Örebra, u oblasti zdravstva, odvija se vrlo uspješno već niz godina, a u cilju proširenja saradnje i na druge oblasti krajem 2007. godine potpisan je i Sporazum o saradnji.

U znak dobrodošlice gostima iz Örebra u ponedjeljak 23.2.2009. godine u Vladi Tuzlanskog kantona bit će upriličen prijem sa početkom u 9, 00.

U 9 sati i 45 minuta u Press sali Vlade Tuzlanskog kantona predviđeno je da izjave za medije daju direktor Zavoda za medicinu rada Örebro dr. Bennet Sandberg i ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona Asim Musić.

Predviđeno je i da gosti u pratnji domaćina posjetiti Termoelektranu Tuzla kako bi razgovarali o zaštiti na radu i medicini rada u ovom privrednom subjektu i razmijenili iskustva u ovoj oblasti.

Priredio(la): S.M.