TUZLARIJE - BILTEN TK

01.03.2009.
Memorijalni kompleks Slana Banja
Predstavnici Vlade i Skupštine TK položili vijence i cvijeće


Dan nezavisnosti BiH u Tuzli su danas obilježili i predstavnici Skupštine i Vlade Tuzlanskog kantona. Polaganjem cvijeća i vijenaca, minutom šutnje te fatihom odali su počast i dužno poštovanje borcima Narodnooslobodilačkog rata 1941- 1945, poginulim borcima odbrambeno oslobodilačkog rata 1992-1995, te civilnim žrtvama masakra na Kapiji koji se dogodio 25.05.1995.



Državni praznici su prilika da se govori i o budućnosti Bosne i Hercegovine koja u Europu i u budućnost može jedino kao cjelovita. Građani Bosne i Hercegovine na Referendumu koji je raspisan 1. marta 1992. jasno su rekli šta žele - cjelovitu zemlju svih njenih naroda i narodnosti sa svim građanskim, demokratskim pravima i slobodama. Volju građana treba poštovati, izabrani političari dužni si i obavezni ispaćenom narodu ove zemlje osigurati sigurniju budućnost.



U povodu ovog značajnog datuma za Bosnu i Hercegovinu danas je održana i svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

Govoreći o značaju proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić je rekao da je nezavisnost naše zemlje odbranjena uz ogromnu cijenu i to se ne smije nikada zaboraviti.

Svi zajedno moramo nastaviti odlučno da gradimo Bosnu i Hercegovinu kao multietničko i multikulturno društvo, i državu po mjeri svih njenih građana, rečeno je na svečanoj Skupštini Tuzlanskog kantona.

S.M.