TUZLARIJE - BILTEN TK

27.02.2009.
Čestitke u povodu Dana civilne zaštite

U povodu predstojećeg Dana civilne zaštite, koji se obilježava 1. marta, premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se susreo sa komandantom Štaba civilne zaštite Tuzlanskog kantona Seadom Mujanovićem i direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite Zdenkom Tadićem.


Premijer Mujić je svim članovima Kantonalnog i općinskih štabova te uposlenicima Kantonalne uprave civilne zaštite uputio čestitke u povodu njihovog dana kao i na rezultatima koje su postigli u prethodnom periodu.
Kako je istaknuto tokom ovog susreta sistem civilne zaštite je u razvijenom svijetu prepoznat kao izuzetno važan i njegovom razvoju se poklanja posebno pažnja.
Raduje činjenica da su posljednjih godina učinjeni i značajni iskoraci u razvoju civilne zaštite u Tuzlanskom kantonu.
Prema riječima gospodina Tadića ovom pitanju se posvećuje sve veća pažnja, o čemu svjedoči i činjenica da se i na nivou države radi na uspostavi određenih službi zaduženih za ovu oblast u strukturi nadležnog ministarstva.
„Mislimo da je značaj civilne zaštite u Tuzlanskom kantonu prepoznat. Izuzetno je važno da se za saniranje šteta, spašavanje i za deminiranje posljednjih godina planiraju sredstva u Budžetu Tuzlanskog kantona. U razvoj našeg sistema civilne zaštite treba još mnogo uložiti, ali sama činjenica da razumijevanje i želja da se to učini postoji mnogo znače“ istakao je gospodin Tadić.
U znak zahvalnosti za podršku u organizovanju, opremanju i jačanju sistema zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća Kantonalni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona prošle je godine donio odluku o dodjeli Zlatne značke premijeru Enesu Mujiću. Komandant Kantonalnog štaba Sead Mujanović danas je ovo priznanje uručio premijeru Tuzlanskog kantona.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.