TUZLARIJE - BILTEN TK

06.03.2009.
Podrška projektu ˝Prijatelji od rođenja˝

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić danas se susreo sa Adnanom Medoševićem generalnim direktorom „BA BRENDA“ koji organizira ciklus humanitarnih akcija za pomoć djeci i dječijim ustanovama, organizacijama i ustanovama od općeg značaja u BiH.



Riječ je o humanitarnom projektu „Prijatelji od rođenja“ koji će nakon Sarajeva biti nastavljen u Tuzli, humanitarnim koncertom koji će biti održan 9.4. ove godine.
Cilj je prikupljanje sredstava za opremanje i rekonstrukciju Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla.

Saglasnost za realizaciju ovog Projekta dalo je Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona, a svoju podršku ovom Projektu danas je dao i premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić.

Gospodin Medošević je upoznao premijera Mujića sa detaljim organizacije ovog humanitarnog projekta u Tuzli, tokom kojeg će biti prikupljana sredstva od prodatih ulaznica za koncert, novčanih uplata građana i organizacija putem poziva na određeni telefonski broj i novčanih uplata građana za troškove korištenja specijalnog telefonskog broja „call centra“ koji će biti organizovan u VIP salonu Sportske dvorane Mejdan tokom koncerta.
Također se očekuje i značajna podrška privrednih subjekata, a prema riječima gospodina Medoševića već je iskazan značajan interes za podršku ovom projektu.

Na koncertu će učestvovati veliki broja estradnih umjetnika, a glavni učesnik će biti jedan od inicijatora ovog velikog humanitarnog projekta Halid Bešlić.
Premijer Mujić je izrazio očekivanje da će ovaj projekata biti uspješno realizovan u Tuzli i da će dobiti punu podršku od svih građana Tuzlanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Izražena je spremnost vlasti Tuzlanskog kantona da daju maksimalnu podršku njegovoj realizaciji.
Današnjem susretu su prisustvovali i ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Asim Musić, direktor Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla dr. Nešad Hotić i marketing menadžerica
BA BRENDA Alma Bakić.

Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.