TUZLARIJE - BILTEN TK

16.03.2022.
Gender akcioni plana TK za period od 2021. do 2024. godine:
Održan prvi sastanak Koordinacionog odbora za realizaciju i praćenje

Tuzlarije


U Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak TK jučer je održan sastanak članova Koordinacionog odbora za realizaciju i praćenje Gender akcionog plana Tuzlanskog kantona za period 2021 do 2024. godina.

Tema sastanka je određena u skladu sa aktivnostima definisanim u Gender akcionim planom te je u vezi s tim usvojen Poslovnik o radu Koordinacionog odbora za praćenje Gender akcionog plana Tuzlanskog kantona za period 2021. do 2024. godina, te su izabrani predsjednik i dopresjednik Kooordinacionog odbora.

Pažnja je posvećena i načinu izvještavnja o realiziranim aktivnostima po Akcionom planu, te je usvojen plan za praćenje, evaluaciju i izvještavanje o primjeni Gender akcionog plana Tuzlanskog kantona uz naznaku o vaznosti dodatne edukacije članova Kooordinacionog odbora, a kako je to predviđeno aktivnostima samog Gender akcionog plana.

Gender akcionim planom Tuzlanskog kantona za period 2021. – 2024. godina su određeni ciljevi i aktivnosti koje je neophodno realizirati u narednom periodu kao i aktivnosti koje je neophodno da poduzme Koordinacioni odbor za praćenje Gender akcionog plana.

Koordinacioni odbor čine članovi ispred: Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, Ministarsva finansija Tuzlanskog kantona, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Ministarstva za kulturu, sport i mlade, Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Ministarsva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona, JU Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona kao i Udruženja „Amica Educa“.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK