TUZLARIJE - BILTEN TK

21.03.2022.
Ministrica Dizdarević posjetila Općinski sud u Lukavcu

Ministrica pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona Senada Dizdarević posjetila je Općinski sud u Lukavcu gdje je sa predsjednicom Enisom Hankić razgovarala o problemima čije rješavanje je od značaja za efikasniji rad ove institucije.

Tuzlarije


Ovom su prilikom kao prioritetni problem istaknuti neadekvatni uslovi za rad suda i činjenica da se rad suda odvija na tri lokacije (u zgradi Suda, u prostorijama Zemljišno-knjižnog ureda i prostorijama Crvenog križa općine Lukavac) koji ne zadovoljavaju standarde za obavljanje rada ove institucije.

Prema riječima ministrice Dizdarević rješavanje ovog problema od izuzetnog je značaja za rad pravosuđa te je izgradnja nove zgrade problem koji prioritetno treba rješiti.

Predsjednica Suda Hanskić naglasila je da je za to potrebna finansijska podrška Vlade Tuzlanskog kantona.

U narednom periodu očekuju se dalje zajedničke aktivnosti za rješavanje ovog problema, rečeno je ovom prilikom, jer je Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine još prošle godine otvorilo razgovore sa resornim Ministarstvom Tuzlanskog kantona radi razmatranja budućih investicija Vlade TK za potrebe osiguranja adekvatnog prostora za Općinski sud u Lukavcu.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK