TUZLARIJE - BILTEN TK

04.03.2009.
Ured premijera TK
Prijem za predstavnike KBS ˝Tuzla Sinbra˝

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić-Suljkić danas su primili delegaciju Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, koju su predvodili predsjednik UO Halil Sinanović i direktor Fikret Selman.


Povod je bio 10. Međunarodni karate turnir TK-OPEN, koji je održan u Tuzli 29. februara i 1. marta ove godine, pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona.
Gosti su istakli da je organizacija ovog turniran protekla izuzetno uspješno.
Nikakvih problema nije bilo uprkos činjenici da je tokom dva dana u Tuzli na ovom turniru boravilo 1 650 sportista iz 9 zemalja svijeta. Što je najvažnije, prema riječima gospodina Selmana, nije bilo povreda među takmičarima.
„TK open je još jednom portvrdio svoju vrijednost i opravdao ugled koji uživa, pa vjerujem da su svi sportisti ponijeli izuzetno lijepe utiske iz naše zemlje“ istakao je gospodin Selman.
Premijer Mujić, koji je bio i predsjednik Organizacionog odbora ovog turnira, i ministrica Hadžić- Suljkić su uputili čestitke rukovodstvu i karatistima ovog Kluba kako na organizaciji tako i na izuzetno dobrim rezultatima koje su postigli na Turniru.
Danas je razgovarano i o radu Kluba borilačkih sportova Tuzla-Sinbra, koji već 12 godina vrlo uspješno okuplja veliki broj djece i mladih i postiže izuzetne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni.
Gosti su jošj jednom naglasili da problem prostora za ovaj Klub predstavlja veliku kočnicu u daljem razvoju. Istaknut je obostrani interes da se traže rješenja kako bi ovakvi klubovi imali što kvalitetnije uslove za rad.
Gosti su danas premijeru Mujiću uručili zavhalnicu za podršku organizaciji Turnira i primjerke medalja koje su najsupješniji sportisti ponijeli sa ovogodišnjeg TK open-a.


Odjeljenje za informisanje
Vlade Tuzlanskog kantona

Priredio(la): S.M.