TUZLARIJE - BILTEN TK

22.03.2022.
Šećerbegović Amila imenovana za vršioca dužnosti direktora JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla

Tuzlarije


Vlada je danas dala saglasnost Službi Skupštine Tuzlanskog kantona za prijem državnog službenika, Stručnog saradnika za stručnu pomoć radnim tijelima skupštine i namještenika, višeg referenta – administrativno tehničkog sekretara u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak data je saglasnost za prijem državnog službenika stručnog saradnika za opće poslove socijalne zaštite i poslove kontrole izvještaja na neodređeno vrijeme, a JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla da u radni odnos na neodređeno vrijeme primi jednog kuhara te na određeno vrijeme najduže do šest mjeseci primi jednog predškolskog odgajatelja i dvije spremačice.

Ministarstvu unutrašnjih poslova data je saglasnost da izvrši prijem ukupno dvadesetčetiri namještenika.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas, zbog isteka mandata prethodnih članova, utvrdila prijedlog Odluke o privremenom imenovanju Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona, kojeg će uputiti Skupštini Tuzlanskog kantona na razmatranje i donošenje.

Iz istog razloga Vlada je danas donijela i više rješenja o imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Vlada je dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla o imenovanju Šećerbegović Amile, prof. razredne nastave, za vršioca dužnosti direktora JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla.



Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK