TUZLARIJE - BILTEN TK

30.03.2022.
Za manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2022. godinu 250.000 KM

Na jučerašnjoj sjednici Vlada TK je donijela Program manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2022. godinu. Ovim su određene kulturne, sportske, sajamske naučne i druge manifestacije od značaja za Tuzlanski kanton, a čije će održavanje biti podržano i sufinansirano iz Kantonalnog budžeta. Za ove namjene planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 250.000 KM.


Tuzlarije

Zbog usklađivanja cijena sa tržišnim uslovima, ali i uvođenja novih usluga, Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Cjenovnik o visini naknada za izvršene usluge JU „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ Tuzla. Također Vlada je dala i saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u ovoj javnoj ustanovi.

Vlada TK upoznata je sa Izvještajem o realizaciji Programa korištenja sredstava prikupljenih od promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u 2021. godini.

Vlada TK prihvatila je tekst Sporazuma o subvencioniranju troškova smještaja i ishrane studenata u Studentskom centru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Kao i svakog mjeseca Vlada TK danas je utvrdila osnovice za obračun plaća i visine naknada za ishranu u toku rada budžetskih korisnika za mart 2022. godine.

Zbog promjena cijena na tržištu, Vlada je donijela Odluku o izmjeni Plana robnih rezervi Tuzlanskog kantona za period 2020. – 2024. godina, Odluku o izmjeni Plana robnih rezervi Tuzlanskog kantona za 2022. godinu i Odluku o izmjeni Odluke o kupovini, skladištenju i zanavljanju robe za robne rezerve.

S obzirom na to da je članovima Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona istekao mandat, Vlada je donijela Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta javnog oglasa za izbor kandidata za nominiranje i imenovanje dlanova Komisije za koncesije Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK