TUZLARIJE - BILTEN TK

12.04.2022.
Odluke Vlade TK:
Kadrovska pitanja, konkursi, imenovanja

Vlada TK je danas dala saglasnost Javnoj ustanovi Univerzitet u Tuzli za raspisivanje konkursa i prijem u radni odnos zaposlenika na neodređeno vrijeme, za pozicije asistent za nastavni predmet „Fiziologija“ na Medicinskom fakultetu, asistent za užu naučnu oblast „Teorijska matematika“ na Prirodno-matematičkom fakultetu i asistent za užu naučnu oblast „Telekomunikacije“ na Fakultetu elektrotehnike, te mrežni administrator, sistem inženjer, viši stručni saradnik za građevinsko održavanje, spremačica, portir i domar.
Tuzlarije

Također Univerzitetu je data saglasnost za raspisivanje konkursa za izbor u naučno-nastavna i saradnička zvanja, bez zasnivanja radnog odnosa za ukupno sedam nastavnika i saradnika na Filozofskom fakultetu, šest nastavnika i saradnika na Medicinskom fakultetu, po tri nastavnika i saradnika na Tehnološkom i Mašinskom fakultetu, po jedan nastavnik i saradnik na Ekonomskom fakultetu, te jedan saradnik na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu.

Saglasnosti su date i Ministarstvu zdravstva Tuzlanskog kantona da izvrši prijem državnog službenika stručnog savjetnika za planiranje, edukaciju i implementaciju projekata na neodređeno vrijeme, te Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kanton za prijem dva državna službenika stručna savjetnika i dva namještenika viša referenta – daktilografa u radni odnos na neodređeno vrijeme.

Danas se Vlada upoznala sa izvještajima o radu Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, Ministarstva privrede i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK za 2021. godinu.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas privremeno imenovala Upravni odbor Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona, do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca, te imenovala više privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK