TUZLARIJE - BILTEN TK

11.03.2009.
Interes Vlade je da sredstva za sport budu raspoređena kvalitetno


Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Mirzeta Hadžić-Suljkić jučer su se sastali sa predsjednikom Savjeta za sport Tuzlanskog kantona Mehmedom Bajrićem, predsjednikom i sekretarom Sportskog saveza Tuzlanskog kantona prof. Branimirom Mikićem i Jadranom Lasetovićem.



Razgovarano je o saradnji i mogućnostima unapređenja stanja u oblasti sporta u Tuzlanskom kantonu.

Istaknuto je da je u proteklom periodu uspostavljena izuzetno uspješna saradnja između Savjeta za sport i Sportskog saveza Tuzlanskog kantona. Gospodin Bajrić je naglasio da se, u saradnji sa resornim Ministarstvom, intenzivno radi na unapređenju kriterija po kojima se dodjeljuju sredstva za podršku sportskim klubovima, organizacijama i manifestacijama iz Budžeta Tuzlanskog kantona.

Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju i očekivanje da će se ona odraziti i na ovu oblast profesor Mikić je istakao potrebu da se svi oni, koji se u prilici, angažuju kako bi najkvalitetnije klubove sa područja Tuzlanskog kantona značajnije podržale velike bosanskohercegovačke kompanije.

Premijer Mujić i ministarica Hadžić- Suljkić su pozdravili uspješnu saradnju kantonalnog Sportskog Saveza i Savjeta za sport Tuzlanskog kantona i naglasili da je interes Vlade Tuzlanskog kantona da se budžetska sredstva namijenjena za sport dodijele na najkvalitetniji način, a o čemu najbolji sud mogu dati upravo profesionalci i stručnjaci iz ove oblasti.

Odjeljenje za informisanje