TUZLARIJE - BILTEN TK

28.04.2022.
Odluke Vlade TK o raspodjeli sredstava

Tuzlarije


Na danas održanoj sjednici Vlada je ovlastila Kantonalnu direkciju robnih rezervi da iz robnih rezervi dodijeli jednokratnu pomoć Udruženju HO "Merhamet" MDD Sarajevo Regionalni odbor Tuzla.
Jednokratna pomoć sastoji se od 100.000 komada mesnih konzervi po 100g i po 4 tone riže i tjestenine, a procijenjena vrijednost donacije iznosi 82.192, 50 KM.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak dalo je pozitivno mišljenje o opravdanosti zahtjeva HO "Merhamet". Kako se u Zahtjevu navodi, pogoršanje socijalne situacije nastupilo je pandemijom COVID-19, te se dodatno usložila ratom u Ukrajini, a kao rezultat čega Merhamet sve teže odgovara stalnim zahtjevima građana za pomoć u hrani.

Vlada je danas odobrila 2.600, 00 KM Udruženju roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK (URODIOL TK) u svrhu finansiranja troškova renoviranja krova prostora Dnevnog centra za pružanje usluga korisnicima i nabavke potrebnog materijala.

Danas je Vlada podržala započeti projekat energijske efikasnosti u pet javnih objekata, obrazovnih institucija na području našeg kantona iz "Programa energetske obnove zgrada javne namjene u nadležnosti Tuzlanskog kantona.

Radi se o JU Gimnazija "Meša Selimović" Tuzla, JU Mješovita srednja mašinska i saobraćajna škola Tuzla, JU Osnovna škola "Centar" Tuzla, JU Osnovna škola Kalesija i JU Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola Tuzla.

Za sufinansiranje obilježavanja "Dana Šehida", koji se obilježava drugog dana Ramazanskog Bajrama 2022. godine, Vlada Tuzlanskog kantona je Savezu organizacija porodica šehida i poginulih boraca Tuzlanskog kantona odobrila 3.000, 00 KM.

Kao i svakog mjeseca Vlada TK danas je utvrdila osnovice za obračun plaća i visine naknada za ishranu u toku rada budžetskih korisnika za april 2022. godine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK