TUZLARIJE - BILTEN TK

28.04.2022.
Odluke Vlade TK u okviru kadrovskih pitanja i druge odluke

Tuzlarije


U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas dala saglasnost za imenovanje vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona, do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora, na period ne duže od šest mjeseci.

Također, data je prethodna saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove "Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona" Tuzla za imenovanje vršioca dužnosti direktora, na vremenski period najduže do šest mjeseci.

Na lični zahtjev, Vlada je danas razriješila trenutnog vršioca dužnosti direktora Poljoprivrednog zavoda, upravne organizacije u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog, te na ovu poziciju, do imenovanja direktora u skladu sa zakonom, a najduže šest mjeseci, imenovala novog vršioca dužnosti.

Vlada je danas donijela i Rješenje o razrješenju i privremenom imenovanju novog saziva Upravnog odbora JU Arhiv Tuzlanskog kantona, te je imenovala privremeni školske odbore JU Srednja muzička škola "Čestmir Mirko Dušek" Tuzla, JU Osnovna škola "Miladije" Tuzla i JU Osnovna škola "Dubrave" Živinice.

Ostale odluke

U cilju ušteda sredstava planiranih za materijalne troškove budžetskih korisnika, a s obzirom na okolnost učestale promjene cijena goriva na tržištu, a što uzrokuje promjene visine naknade za prevoz na posao i sa posla za zaposlene kod budžetskih korisnika, današnjim Zaključkom Vlada je preporučila rukovodiocima budžetskih korisnika donose zbirna rješenja o utvrđivanju prava na isplatu naknade za prevoz na posao i sa posla dok traju okolnosti koje zahtijevaju učestalo donošenje rješenja o izmjenama visine spomenute naknade.

Na današnjoj sjednici Vlada je dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka u Stručnoj službi Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.


Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK