TUZLARIJE - BILTEN TK

09.05.2022.
Delegacija Vlade prisustvovala obilježavanju Dana OŠ Gračanica u Živinicama

Osnovna škola Gračanica u Živinicama danas slavi svoj dan. Svečanosti upriličenoj u prostorijama Škole prisustvovala je i delegacija Vlade TK predvođena premijerom Irfanom Halilagićem.

Tuzlarije



Direktorica Škole Medisa Muhić je kazala da su prije 52 godine, na najljepšem mjestu u selu, u klupe sjeli prvi učenici tadašnje OŠ Bratstvo - jedinstvo Gračanica, a današnje Osnovne škole Gračanice.
„Kroz historiju Škola je iznjedrila mnogo uspješnih ličnosti kulturnog, političkog, poduzetničkog i društvenog miljea. Oni su uzor današnjim generacijama, koje će, nadamo se, slijediti njihov primjer“, kazala je direktorica Muhić.

Da se radi o izuzetno značajnoj školi govori činjenica da ovu školu pohađao oko 550 učenika iz pet mjesnih zajednica i da ona ima svoje dvije područne škole.

„Vlada Tuzlanskog kantona je posebno osjetljiva na oblast obrazovanja i kroz naš program kapitalnih ulaganja ove godine ćemo značajna sredstva izdvojiti kako bismo našim đacima osigurali što kvalitetnije uslove za obrazovanje i stjecanje novih saznanja. Ovakve posjete, osim svečanog čina, su i prilika da obiđemo naše školske objekte, da vidimo koje su to njihove potrebe i da na osnovu toga kreiramo i donosimo odluke“, kazao je danas premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić, te učenicima, nastavnicima, saradnicima, ali i roditeljima čestitao školski rođendan.

Tuzlarije


Ovom prilikom, u okviru programa obilježavanja, najvrjednijim i najuspješnijim učenicima podijeljena su priznanja i nagrade.

Uz premijera Halilagića današnjoj svečanosti prisustvovali su ministrica, kulture, sporta i mladih Ivana Mijatović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mustafa Šakić, te predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK