TUZLARIJE - BILTEN TK

17.06.2022.
Vlada TK:
Rješenje o prekidu mandata aktuelnih i uspostavi mandata ranijim školskim odborima

Tuzlarije


U okviru kadrovskih pitanja Vlada je jučer donijela rješenja o razrješenju i imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona, te rješenja o prekidu mandata aktuelnih školskih odbora i uspostavi mandata ranijim školskim odborima u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Također, privremeno imenovala upravne odbore Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i Javne zdravstvene ustanove Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica.

Na jučer održanoj sjednici Vlada je dala prethodne saglasnosti na prijedloge odluka Ministarstva obrazovanja i nauke o raspisivanju javnih konkursa za imenovanje članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama čiji je osnivač Skupština Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas odobrila 15.000 KM Općini Srebrenica za organizaciju obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica, na ime sufinansiranja aktivnosti iz „Finansijskog okvira za organizovanje obilježavanja 11. jula 1995. godine 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a“ Srebrenica i ukop identifikovanih žrtava iz jula 1995. godine“.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK