TUZLARIJE - BILTEN TK

29.06.2022.
Potreba za pojačanim nadzorom u svim visokoškolskim ustanovama

Vlada je dala prethodnu saglasnost na Odluku Senata Visoke škole za finansije i računovodstvo „FINra“ Tuzla o utvrđivanju planiranog broja i strukture studenata za upis na prvu godinu dodiplomskog studija u akademskoj 2022/23. godini.

Tuzlarije


Također je data prethodna saglasnost na Odluku Senata Visoke škole za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije „Internacionalna poslovno-informaciona akademija“ Tuzla o utvrđivanju prijedloga broja i strukture studenata za upis na odobrene studijske programe u prvu studijsku godinu na Visokoj školi za savremeno poslovanje, informacione tehnologije i tržišne komunikacije „Internacionalna poslovno-informaciona akademija“ Tuzla u akademskoj 2022/23. godini.

Vlada je dala prethodnu saglasnost na Odluku Senata Visoke škole računarstva i informatike eMPIRICOM o prijedlogu broja studenata za upis u prvu godinu studija na Visokoj školi računarstva i informatike eMPIRICOM.

Vlada Tuzlanskog kantona dala je prethodnu saglasnost na Odluku Senata Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla o konačnom broju i strukturi studenata za upis na ododbrene studijske programe na prvu godinu prvog i integriranog
prvog i drugog ciklusa studija, drugog i trećeg ciklus studija na fakultete Univerziteta u akademskoj 2022/23. godini.

Također je data prethodna saglasnost na Odluku Senata Univerziteta u Travniku o određivanju broja studenata za upis u akademsku 2022/23. godinu na području Tuzlanskog kantona.

Vlada je donijela Zaključak kojim zadužuje Mnistarstvo obrazovanja i nauke TK da početkom akademske 2022/2023. godine uputi zahtjev Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove TK za pojačan nadzor u svim visokoškolskim ustanovama na području TK s apsekta usklađenosti rada sa pozitivnim pravnim propisima. Također je resorno ministarstvo zaduženo da izvrši nadzor početkom akademske 2022/2023. godine u svim visokoškolskim ustanovama na području TK.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK