TUZLARIJE - BILTEN TK

24.03.2009.
Kantonalni odbor Sindikata MUP-a TK
Žaljenje zbog incidenta koji se desio u parku


Sindikat policije MUP-a TK izražava svoje žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u centralnom parku u gradu Tuzli, a koji je uznemirio članove nevladinih organizacija: Omladinskog pokreta "Revolt", Omladinske nevladine organizacije "Oko" i Pokreta "Dosta", koje su tim povodom organizovale protestno okupljanje ispred zgrade MUP TK.

Sindikat policije podsjeća da su rad i rezultati policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, ocijenjeni najvišom ocjenom, kako na kantonalnom, tako i na federalnom nivou, te da sigurnost građana TK-a nije bila, niti će biti upitna, sa težnjom da se ubuduće i unaprijedi.

Policija je svjesna svoje odgovornosti u izvršavanju svih poslova, pa i onih najkompleksnijih, gdje direktno dolazi do ugrožavaja života policajaca, u što su se građani nebrojeno puta mogli uvjeriti.

Sindikat policije će učiniti sve da zaštiti službenike policije od svih neprimjerenih istupa, koji nisu argumentovani, realni i objektivni, a pogotovo nisu odraz općeg stanja sigurnosti.

Iznenađuje nas prećutna podrška zvaničnih struktura Općine Tuzla protestu, što nije karakteristično ni za jednu općinsku strukturu na području Tuzlanskog kantona. Da li to znači da općinska vlast u Tuzli ne podržava svoju policijsku upravu, po čemu je jedina u Kantonu?

KANTONALNI ODBOR
SINDIKATA MUP TK