TUZLARIJE - BILTEN TK

23.03.2009.
Delegacija Vlade FBiH u posjeti Tuzlanskom kantonu

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Federacije BiH Nedžadom Brankovićem u posjeti je Tuzlanskom kantonu.
Održan je sastanak predstavnika Vlade FBiH sa premijerom Tuzlanskog kantona Enesa Mujića i resornim ministrima TK na kojima su razgovarali najviše o ekonomskoj krizi, izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji kao i mjerama koje treba poduzeti da se ne smanje socijalna izdvajanja. Prema riječima premijera Brankovića najvažniji zadatak je borba za svako radno mjesto te da se nastoji nastaviti sa trendom porasta uposlenika.

Premijer Tuzlanskog Kantona Enes Mujić izvjestio je da je zadovoljan mjerama štednje koje su uveli jer su dale vrlo konkretne rezultate a na taj način sakupljenih 4, 5 miliona KM usmjereno je na druge, pretežno socijalne budžetske stavke. Branović dalje smatra da treba pomoći našim izvoznicima te je iz tog razloga planirana i posjeta kompaniji Global Ispat Koskna industrija doo Lukavac.
U povodu otvaranja CT – Odjela dijagnostike u Domu zdravlja u Lukavcu danas će biti upriličena i svečanost. U ovoj investiciji vrijednoj 750 000 KM Vlada FBiH je učestvovala sa 200 000 KM.

Za kraj posjete Tuzlanskom kantonu predviđen je razgovor sa menadžmentnom Instituta za medicijsko vještačenje – Odjela Tuzla.
Pored premijera Brankovića u sastavu delegacije su i federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vehid Hećo, federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović, federalni ministar zdravstva Safet Omerović i sekretar Vlade FBiH Ismet Trumić.

S.Mešić