TUZLARIJE - BILTEN TK

06.09.2022.
Donesene na redovnoj 26. sjednici Vlade Tuzlanskog kantona:
Odluke u okviru kadrovskih pitanja

Na današnjoj sjednici Vlada je dala i prethodnu saglasnost na prijedlog Pravilnika o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Arhiv Tuzlanskog kantona.
Tuzlarije


Također, Vlada TK je dala saglasnosti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za prijem državnog službenika, stručnog savjetnika za pravne, opće i kadrovske poslove i slobodu pristupa informacijama u radni odnos, na neodređeno vrijeme, Ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona za prijem namještenika, višeg referenta – vozača motornog vozila na neodređeno vrijeme, Javnoj ustanovi Muzej istočne Bosne Tuzla za prijem radnika, spremačica/higijeničar, u radni odnos na određeno vrijeme na period do 6 mjeseci, te Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove za prijem pet državnih službenika. Radi se o glavnom kantonalnom inspektoru za veterinarstvo, te kantonalnim inspektorima za predškolsko i osnovno obrazovanje, za visoko obrazovanje i nauku, za kulturu i sport, te za oblast zaštite na radu.

Vlada je danas donijela Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa radi popunjavanja pozicija predsjednika i članova Upravnog odbora Javne ustanove Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ Banovići.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas donijela više rješenja o razrješenju i imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK