TUZLARIJE - BILTEN TK

20.09.2022.
Odluke Vlade TK o raspodjeli sredstava

Tuzlarije


U skladu sa ranije donesenim Programom o rasporedu sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2022. godinu, Vlada je, na današnjoj sjednici, donijela više odluka o odobravanju sredstava za realizaciju ranije odobrenih projekata.

Vlada je danas odobrila 7.000, 00 KM Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona, u svrhu ugradnje električne i lokalne računarske mreže i nabavku pratećeg potrošnog materijala u poslovnoj zgradi u kojoj je smješten Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona.

U skladu sa Programom o utvrđivanju kriterija, uslova i načina raspodjele sredstava sa potrošačke jedinice „Podrška povratku prognanih osoba“, Vlada je danas odobrila 15.000 KM, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak u realizaciji projekata održivog povratka, Općini Srebrenica za „Asfaltiranje lokalnog putnog pravca Skelani – Vodice – Tihići.

Vlada je danas donijela i više odluka o prijenosu stalnih sredstava. Naime, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je provelo proceduru javne nabavke za projekte energijske efikasnosti. Nakon realizacije projekta, namjenska sredstva knjigovodstveno su upisana na budžetskoj poziciji Tuzlanskog kantona, te ih je neophodno prenijeti na njihovog konačnog korisnika.

Također, Vlada je danas dala saglasnost na Program raspodjele namjenskih sredstava iz naknada za korištenje premjera i katastra zemljišta, popisnog katastra i katastra komunalnih uređaja Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2022.godinu.

Vlada je danas donijela odluke o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2022. godinu, čime se ne mijenja visina utvrđenih sredstava u Budžetu TK za 2022. godinu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK