TUZLARIJE - BILTEN TK

20.09.2022.
Vlada Tuzlanskog kantona:
Ostale odluke donesene na današnjoj sjednici

Tuzlarije


Vlada je danas prihvatila Informaciju o aktivnostima u komunikaciji između Radne grupe Vlade Tuzlanskog kantona i predstavnicima sindikata u zdravstvu na području Tuzlanskog kantona, te imenovala Pregovarački tim Vlade Tuzlanskog kantona za vođenje pregovora u vezi sa Kolektivnim ugovorom o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona.

Nakon što je usvojila Informaciju o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku za period 01.01.2021. godine do 31.12.2021.godinu organa uprave i službi za upravu gradova i općina na području Tuzlanskog kantona, Vlada Tuzlanskog kantona, na temelju podataka sadržanih u Informaciji, koje su dostavili navedeni organa Vlada Tuzlanskog kantona, obavezuje rukovodioce organa uprave Tuzlanskog kantona, kao i gradonačelnike i načelnike općina na području Tuzlanskog kantona, da ubuduće prilikom sačinjavanja izvještaja o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku vode računa kod iskazivanja podataka u obrascima 1A, 1B, 2A i 2B u smislu odredbi Zakona o upravnom postupku. Kako se navodi u današnjem Zaključku. Izvještaj, treba da sadrži i izjašnjenja o razlozima nerješavanja predmeta u zakonom propisanom roku, te ukazuje na činjenicu realnog i preciznog iskazivanja ukupnih podataka o riješenim i neriješenim predmetima, kao i predmetima riješenim izvan zakonskog roka. Vlada je danas zadužila upravnog inspektora da tokom kalendarske godine izvrši kontrolu podataka koje iskazuju organi.

Zbog tehničke dorade i osiguranja dodatnih sredstava Vlada je danas dala saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Plana rada JU Direkcija regionalnih cesta TK za 2022. godinu i Finansijskog plana JU Direkcije regionalnih cesta TK za period 01.01.2022.-31.12.2022. godine sa okvirnim finansijskim planom za 2023. i 2024. godinu.

Današnjom odlukom Vlada je Ministarstvu finansija ustupila na korištenje dio podrumskih prostorija u JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, površine 70m2 za potrebe smještaja arhivske građe.

Na današnjoj sjednici Vlada je imenovala Komisiju za provođenje postupka po javnom konkursu za izbor kandidata za nominiranje i imenovanje direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzlanskog kantona.

Vlada je danas dala saglasnost Uredu premijera, da zbog odlaska trenutnog uposlenika u penziju u radi odnos na neodređeno vrijeme primi državnog službenika, stručnog saradnika za protokol, kao i Javnoj ustanovi Arhiv Tuzlanskog kantona za prijem radnika na neodređeno vrijeme na radna mjesta: sekretar arhiva, arhivist na sređivanju, obradi i zaštiti arhivske građe u Arhivu, te arhivski tehničar.

Vlada je danas dala saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva obrazovanja i nauke.

Vlada je danas donijela odluku kojom se pristupa dodjeli koncesije društvu „JATA GROUP“ d.o.o. Srebrenik za eksploataciju kamena krečnjaka na lokalitetu „Orlova klisura“, Potpeć u Srebreniku.

Kao i svakog mjeseca Vlada TK danas je utvrdila osnovice za obračun plaća i visine naknada za ishranu u toku rada budžetskih korisnika za septembar 2022. godine.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK