TUZLARIJE - BILTEN TK

26.03.2009.
Usaglašeni stavovi predstavnika boraca i Vlade Tuzlanskog kantona
Neće biti smanjenja sredstava za borce u budžetu

Na dvodnevnom sastanku predstavnika Vlade i Skupštine Tuzlanskog kantona sa predstavnicima boračkih udruženja TK, usaglašena je budžetska stavka kojom će izdvajanja za borce u ovoj ostati na nivou prošle godine, odnosno da neće doći do smanjenja za oko milion maraka, kako je to do prije dva dana bilo planirano.

Usaglašavanjem stavke za boračka izdvajanja predviđeno je da se eventualno smanjenje punjenja budžeta pokuša namiriti smanjenjem plaća ministrima, poslanicima, kao i drugim funkcionerima čija su lična primanja podložna usklađivanju sa federalnim prosjekom.

- Pošteno je da se u sveopćoj borbi sa recesijom prvo reduciraju ministarske plaće, paušali i dodaci pa tek onda proteze, pelene i kojekakva pomagala za invalide. Ako zaista budžet dođe u bezizlaznu situaciju, borci će to razumjeti - kazao nam je Fahrudin Hasanović, predsjednik organizacije RVI TK.

Za boračka davanja u 2009. godini iz budžeta TK-a bit će izdvojeno 15.400.000 KM. Inače o budžetu u visini od 413.000.000 KM izjasnit će se poslanici Skupštine TK-a 30. marta. A. H.(Avaz)

Priredio(la): S.M.