TUZLARIJE - BILTEN TK

06.12.2022.
Ostale odluke Vlade TK na danas održanoj vanrednoj sjednici

Tuzlarije


Današnjom Odlukom Vlada je utvrdila da će dodatak na djecu za djecu ometenu u fizičkom ili psihičkom razvoju i djecu oboljelu od celijakije, TBC, leukemije, karcinoma i šećerne bolesti, iznositi 67, 50 KM po djetetu mjesečno. Uspostavu ovog prava vršit će mjesno nadležni centri za socijalni rad. Također, donesene su uredbe o visini, uslovima, kriterijima i postupku realizacije dodatne novčane pomoći zaposlenim i nezaposlenim majkama porodiljama.


S obzirom da nije došlo do planirane uspostave čuvarske službe, poslove čuvanja šuma je nastavilo je da obavlja JP „Šume TK“ d.d. Kladanj, kao korisnik šuma. Izmjenama i dopunama Budžeta za 2022. godinu, te predloženim izmjenama Programa utroška sredstava prikupljenih po osnovu Zakona o šumama za 2022. godinu planirana su sredstva za izmirenje obaveza prema JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj, koje će nastati sa obavljanjem poslova čuvarske službe za cijelu 2022. godinu, te je s tim u vezi Vlada danas izmijenila Program utroška sredstava prikupljenih po osnovu Zakona o šumama za 2022. godinu.


Vlada je danas imenovala Pregovarački tim Vlade Tuzlanskog kantona za vođenje pregovora sa predstavnicima sindikata zaposlenih kod budžetskih korisnika u smislu elemenata za izradu prijedloga Budžeta Tuzlanskog kantona za 2023. godinu u dijelu osnova za isplatu plata i naknada zaposlenih kod korisnika Budžeta Tuzlanskog kantona.


Na danas održanoj sjednici Vlada je donijela Odluku o popisu sredstava i izvora sredstava kod svih budžetskih korisnika sa stanjem na dan 31.12.2022. godine, te formirala Glavnu centralnu popisnu komisiju za popis sredstava i izvora sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK