TUZLARIJE - BILTEN TK

30.03.2009.
Usvojen Budžet Tuzlanskog kantona u iznosu od 413 miliona KM


Nakon cjelodnevne rasprave Skupština Tuzlanskog kantona usvojila je Budžet Tuzlanskog kantona u iznosi od 413 miliona KM. Za predloženi Budžet, dopunjen određenim amandmanima, glasao je 21 poslanik a po četriri su bila protiv i suzdržana.



Budžet je veći od Nacrta Budžeta TK za oko 2, 5 miliona KM koji će biti raspoređeni na dodatak za djecu nezaposlenih roditelja sa područja Tuzlanskog kantona, uređennje mezarja u Memićima, kao i završetak sale za tjelesni odgoj OŠ “Sapna“ odjeljenje u Vitnici.

Što se tiče radnika KHK Lukavac koji su danas bili ispred BKC-a u toku trajanja Skupštine TK tražeći uvezivanje staža i otpremnine, postignut je dogovor sa ministrom Ograševićem. Naime, Vlada TK je izdvojila 2 miliona KM za uvezivanje staža ali ne i još jedan milion koliko treba i za otporemnine. Zbog naznaka da bi moglo doći do određenih poboljšanja u koksnoj industriji, a KHK ima i svoj kapital, dogovoreno je da se problem radnika KHK rješava u paketu do oktorbra 2009. godine, a ne kako je planirano, prvo uvezivanje staža a do kraja godine otpremnine.

A.M.