TUZLARIJE - BILTEN TK

18.01.2023.
Vlada TK: Niz rješenja o razrješenju i imenovanju privremenih školskih odbora

Vlada TK dala je saglasnost na Odluku Upravnog odbora JU Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla o privremenom određivanju koeficijenta za obračun plaće za vršioca dužnosti direktora Centra.

Tuzlarije

Imajući u vidu da se radi o novoformiranoj ustanovi, koja tek treba da počne sa radom u punom kapacitetu, Vlada je utvrdila osnovicu za privremeni obračun plaće direktora Javne ustanove Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla.

Vlada je donijela Odluku o određivanju punomoćnika državnog kapitala koji u ime osnivača vrše funkciju Skupštine Javnog preduzeća Radio – televizija Tuzlanskog kantona d.o.o. te Odluku o utvrđivanju prijedloga kandidata za privremeno imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora Javnog preduzeća Radio - televizija Tuzlanskog kantona.

Vlada je također donijela Rješenje o privremenom imenovanju člana Upravnog odbora Javne ustanove Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Tuzlanskog kantona.

Vlada je dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh” Banovići o produženju mandata vršiocu dužnosti direktora JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh” Banovići na period najduže šest mjeseci ili do okončanja konkursne procedure za izbor novog direktora.

Vlada TK imenovala je Upravni odbor Javne ustanove Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ Banovići do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom, a najduže tri mjeseca.

Vlada je donijela i niz rješenja o razrješenju i imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK