TUZLARIJE - BILTEN TK

09.04.2009.
Dani zdravstva Tuzlanskog kantona

U povodu manifestacije „Dani zdravstva Tuzlanskog kantona“ danas je u PRESS sali Vlade Tuzlanskog kantona održana konferencija za medije.

Ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Asim Musić, novinarima je prezentirao više informacija o ovogodišnjoj manifestaciji: „Dani zdravstva su prilika da se na jednom mjestu okupe, kako zdravstveni radnici iz cijele Bosne i Hercegovine, tako i predstavnici vlasti iz oblasti zdravstva i farmeceutskih, odnosno kuća koje se bave proizvodnjom i prometom medicinske robe.

Očekujem da će i ovogodišnji Dani zdravstva imati dobre rezultate kao što je to bio slučaj i prošle godine kada smo dobili brojne pohvale od kolega ne samo iz BiH nego i iz regiona.“

O stručnom dijelu Manifestacije, na press konferenciji se više informacija dao je direktor Univerzitetsko – kliničkog centra Tuzla Elmir Čičkušić, te istakao da će u toku Manifestacije biti govora o zakonima o lijekovima i zdravstvenoj zaštiti, kvalitetu i standardima u zdravstvu, te novim trendovima prevencije, liječenja i rehabilitacije.

Ovogodišnja manifestacija „Dani zdravstva Tuzlanskog kantona“ bit će održana pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, a osim ministra Musića i direktora Čičkušića, današnjoj konferenciji za medije prisustvovali su i direktorica Zavoda za javno zdravstvo Nermina Mehinović, direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja Šehzada Salihbašić i predsjednik Ljekarske komore Tuzlanskog kantona Adem Balić. (M.B.)