TUZLARIJE - BILTEN TK

10.03.2023.
Delegacija Vlade na obilježavanju Dana Doboj Istoka

Tuzlarije


Povodom obilježavanja Dana općine Doboj Istok delegacija Vlade Tuzlanskog kantona boravila je u posjeti ovoj općini. Delegaciju Vlade predvodio je premijer Kantona Irfan Halilagić, a ovaj događaj svojim prisustvom je uveličao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Tuzlarije


Osim polaganja cvijeća na spomen obilježjima poginulim braniteljima i prisustva na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, ova posjeta bila je i prilika za radni sastanak dva premijera sa načelnikom Općine Kemalom Bratićem. Rezimirani su rezultati zajedničkih aktivnosti iz prošle godine, razgovarano o općinskim prioritetima u tekućoj godini, a premijeri Halilagić i Novalić su načelnika Bratića upoznali sa posljednjim informacijama o realizaciji projekta izgradnje brze ceste koja bi preko Lukavca, Gračanice i Doboj Istoka spojila Tuzlu sa Dobojem i autoputem Vc.

Tuzlarije


- Tokom prošle godine Vlada je u Doboj Istoku s ciljem istinskog, a ne samo deklarativnog ravnomjernog razvoja svih lokalnih zajednica, realizirala nekoliko značajnih projekata koji su sigurno polučili i znatne benefite za građane ovog kraja. Sanacija školskih objekata, izgradnja sportske dvorane, rekonstrukcija i sanacija regionalnih i lokalnih putnih pravaca, uz vodoprivredne i projekte zaštite okolice i energijske efikasnosti i praktično su pokazali naše opredjeljenje, kazao je premijer Halilagić i dodao da je ukupna vrijednost prošlogodišnjih investicija Vlade TK na području općine Doboj Istok oko 2, 5 miliona KM.

Tuzlarije


Premijer Novalić danas je između ostalog, uz modernizaciju infrastrukture za drumski saobraćaj, najavio i elektrifikaciju pruge od Doboja prema Tuzli, što će omogućiti i stavljanje u funkciju talgo vozova na ovoj relaciji.

Također, danas je rečeno i da su dosadašnji rezultati snažan poticaj za ostvarivanje ambicioznih planova u budućnosti, u kojima će Vlada Tuzlanskog kantona i dalje biti pouzdan partner.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK