TUZLARIJE - BILTEN TK

13.04.2023.
Održana 3. vanredna sjednica Vlade TK:
Odobrena kupovina zemljišta za izgradnju PU Živinice

Vlada je danas dala saglasnost za kupovinu zemljišta neophodnog za izgradnju objekta Policijske uprave Živinice. Radi se o zemljištu koje je trenutno u vlasništvu „Konjuh” d.d. za proizvodnju, promet i usluge Živinice –u stečaju, a za nabavku ovog zemljišta Budžetom je već planirano 903.896, 32 KM.

Tuzlarije


Ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović je ovlašten da, u ime Tuzlanskog kantona - Vlade Tuzlanskog kantona, izvrši kupovinu navedenih nekretnina putem učestvovanja u usmenom nadmetanju po Oglasu o prodaji nepokretne imovine, te da kod nadležnih organa i institucija podnosi zahtjeve i preduzima sve druge neophodne radnje u cilju uknjižbe prava vlasništva i posjeda, te stvaranja preduslova za uknjižbu, kao i da kod nadležnog zemljišnoknjižnog ureda i katastra nekretnina podnese zahtjev za upis prava vlasništva i posjeda u korist Tuzlanskog kantona. Podsjećamo, zgrada u kojoj je trenutno smještena PU Živinice, Policijska stanice Živinice, Odjeljenje kriminalističke policije PU Živinice, te Odsjek za administraciju, je u izrazito lošem infrastrukturnom stanju, te svojim kapacitetom ne zadovoljava ni minimalne uslove za nesmetano funkcionisanje i rad uposlenika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je, kao jedan od prioritetnih projekata, planiralo rješavanje navedenog problema čime bi Živinice, a prije svega građani i uposlenici, dobili zgradu koja bi po svim parametrima ispunjavala kriterije i standarde savremene, profesionalne policijske uprave.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK