TUZLARIJE - BILTEN TK

19.04.2023.
Odluke Vlade TK u okviru kadrovskih pitanja:
Saglasnost za prijem zaposlenika u općinskim sudovima u Lukavcu i Živinicama
Tuzlarije


Na jučerašnjoj sjednici Vlada je dala saglasnosti za prijem zaposlenika u općinskim sudovima u Lukavcu i Živinicama. Radi se o državnom službeniku u Općinskom sudu u Lukavcu, šefu pisarnice – glavnom upisničaru na neodređeno vrijeme i namješteniku, višem referentu za računovodstveno-materijalne poslove, na određeno vrijeme do povratka odsutnog namještenika sa bolovanja, a najduže na period do tri godine, te namješteniku u Općinskom sudu u Živinicama, višem referentu za administrativno- tehničke poslove na određeno vrijeme do povratka odsutnog namještenika sa bolovanja, a najduže na period do tri godine.

Također, saglasnost je data i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za prijem namještenika, višeg referenta – vozača motornog vozila u radni odnos na neodređeno vrijeme.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je privremeno imenovala Upravni odbor Javne ustanove Zastićeni pejzaž „Konjuh“, odredila punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o., i utvrdila prijedlog kandidata za privremeno imenovanje člana NO JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“.

Osim navedenog donesena su rješenja o imenovanju privremenih školskih odbora u osnovnim i srednjim školama na području Tuzlanskog kantona.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK