TUZLARIJE - BILTEN TK

30.05.2023.
Vlada TK: Raspodjela sredstava i druge odluke

Tuzlarije


U cilju što hitnije sanacije krova u Područnoj školi Velino Selo, koja pripada Osnovnoj školi „Vražići“, Vlada TK je danas izmijenila i dopunila Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2023. godinu, te za rekonstrukciju krova u ovoj školi osigurala 83.700 KM.

U skladu sa Programom manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2023. godinu, Vlada je danas odobrila 6.837 KM Udruženju mladih BaUM Banovići na ime sufinansiranja troškova organizacije i realizacije projekta „Program očuvanja mentalnog zdravlja kod mladih“.

Zbog ispravke tehničke greške u ranijoj Odluci, Vlada je danas izmijenila ranije donesenu odluku o odobravanju sredstava Udruženju građana „TUZAMK“ sa pozicije Troškovi manifestacija.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o sufinansiranju izmirenja obaveza i nabavke laboratorijskog potrošnog materijala i reagenasa Javnoj ustanovi „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ Tuzla.

Vlada TK je utvrdila procijenjenu vrijednost službenog vozila „Škoda Rapid“ i tekst Javnog oglasa za prodaju navedenog vozila u vlasništvu Poljoprivrednog zavoda Tuzla, upravne organizacije u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona putem javnog nadmetanja – licitacije.

Ostale odluke

Vlada je utvrdila amandman na prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju te prihvatila tekst izjašnjenja na prijedlog amandmana poslanika na prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i odgoju.

Vlada je imenovala prvostepene i drugostepene komisije za zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2023/24. godini.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni Odluke o osnivanju Kantonalnog štaba civilne zaštite te donijela rješenja o razrješenju i imenovanju načelnika i člana Kantonalnog štaba civilne zaštite.

Vlada je donijela Rješenje o ocjeni probnog rada državnog službenika Muamera Šljivića, postavljenog na radno mjesto sekretara Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona, kojim se ocjenjuje se ocjenom “zadovoljavajući”.

Također, Vlada je dala saglasnost Ministarstvu obrazovanja i nauke za popunu radnih mjesta državnih službenika, na neodređeno vrijeme, i to: stručni saradnik za visoko obrazovanje i nauku, viši stručni saradnik za polaganje teoretskog dijela vozačkog ispita, stručni savjetnik za obrazovanje, te stručni savjetnik za finansijsko-materijalno poslovanje i poslove analize i kontrole. Općinskom sudu u Gradačcu saglasnost je data za prijem državnog službenika stručnog saradnik za vođenje zemljišnih knjiga (zemljišno-knjižni referent) i dva viša referenta, daktilografa, a Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona za prijem pet državnih službenika u radni odnos na neodređeno vrijeme. Radi se o kantonalnom veterinarskom inspektoru, kantonalnom saobraćajnom inspektoru, kantonalnom inspektoru rada za oblast radnih odnosa, stručnom savjetniku za internu kontrolu i stručnom savjetniku za javne nabavke.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK