TUZLARIJE - BILTEN TK

12.06.2023.
Prijem za prvake u NLB Wheel lige košarke u kolicima

Povodom osvajanja pobjedničkog pehara u finalu takmičenja NLB Wheel lige košarke u kolicima, održanog u Ljubljani za sezonu 2022-2023. godina, ministrica za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Senada Dizdarević i ministar za kulturu, sport i mlade TK Damir Gazdić su danas upriličili prijem za članove Košarkaškog invalidskog kluba Zmaj Gradačac.

Tuzlarije


Ovo je drugi puta da Košarkaški invalidski klub Zmaj Gradačac osvaja NLB Wheel ligu. U finalnoj utakmici, održanoj u Areni Stožice u Ljubljani Zmaj je u bosanskohercegovačkom finalu savladao Vrbas iz Banjaluke rezultatom 80:69.

Uz čestitke na ostvarenom rezultatu ministri su istaknuli da će ova ministarstva zajedno sa Vladom TK i u narednom periodu u okviru svojih mogućnosti pomagati KIK Zmaj Gradačac kako bi nastavio sa kontinuitetom odličnih rezultata.

„Velika nam je čast primiti u posjetu naše ratne, ali i kako vidimo po rezultatima, i poslijeratne junake. Nakon ratnih pobjeda, ovi momci nastavljaju i u miru donositi pobjede Bosni i Hercegovini. Ministarstvo za boračka pitanja svake godine, kroz naše programe, podupiremo invalidski sport i drago nam je da je ta naša podrška uzvraćena na najbolji mogući način, a to su sportski uspjesi i pozitivna promocija i Tuzlanskog kantona, ali i Bosne i Hercegovine u cjelini“, kazala je ministrica Dizdarević, te najavila da će Vlada i ove godine nastaviti da podržava invalidski sport.

Tuzlarije


„Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK izdvaja oko 1, 85 miliona KM za podršku sportu u Tuzlanskom kantonu. Mi ćemo nastaviti da pratimo njihov rad, cijenimo njihov trud i podržimo sve njihove rezultate koje budu ostvarivali“ rekao je danas ministar Gazdić.

Osvajanjem NLB Wheel lige KIK Zmaj Gradačac je zaokružio odličnu sezonu u kojoj je još osvojio vicešampionsku titulu BiH te igrao finale Kupa naše zemlje. U narednom periodu gradačački klub očekuje nastup u Evropskom kupu.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK